Virker akupunktur mod graviditetsgener?

Der findes desværre mange forskellige gener, man kan opleve i løbet af en graviditet. Det er bl.a. kvalme og opkast, hovedpine, søvnløshed, hedeture, ødemer, bækkenløsning, kramper og meget mere. Nogle gener kan lempes ved at man får hvile, sund kost og udviser tålmodighed, men hvis det ikke hjælper findes der heldigvis en alternativ behandling, nemlig akupunktur.

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en ældgammel behandlingsform, der med påsætning af små nåle på særlige punkter påvirker kroppens energibaner. Det kan bruges til behandling af mange forskellige gener, f.eks. hovedpine, allergi, smerter og stress. Det er dog også en effektiv behandling af diverse graviditetsgener – og det kan faktisk bruges lige fra begyndelsen af graviditeten og helt frem til selve fødslen.

Hvad er akupunktur godt for?

Akupunktur kan faktisk bruges mod alle gener – og det kan bruges af alle folk. Gravid akupunktur er især gavnligt til lindring af vand i benene, bækkenløsning, hovedpine, hævede fingre, dårlig søvn, angst for fødslen og meget mere. Det er også et virkelig godt redskab mod kvalme og opkast, som mange gravide kæmper med som minimum i første trimester. Akupunktur kan også være et effektivt redskab i forbindelse med fødselsmodning – og det kan også være brugbart efter fødslen til f.eks. at stimulere mælkeproduktionen og behandle brystbetændelse.

Virker akupunktur?

Der er rigtig mange gravide, der har haft glæde af akupunktur i kampen mod graviditetsgener – og det er faktisk især i tilfælde, hvor jordemoder og/eller læge er løbet tør for gode råd. Nogle oplever en bedre effekt end andre. Alle kroppe er jo forskellige og unikke, og vi oplever smerte på forskellige måder, så du kan ikke regne med at du opnår samme effekt som din veninde. Det betyder selvfølgelig også noget, hvad du døjer med af graviditetsgener. Akupunktur er nemlig utrolig godt mod morgenkvalme og hovedpine, men ved svær bækkenløsning vil der nogle gange også skulle en fysioterapeut ind over.

Det skal dog lige nævnes, at der ikke som sådan er nogle bivirkninger ved akupunktur, så det kan faktisk kun have en positiv effekt på dit velbefindende at få foretaget akupunktur i løbet af din graviditet. Det er derfor altid en god idé at prøve akupunktur, hvis du kæmper med graviditetsgener.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *