Om Læggekartofler, dyrkning og høst

Læg ikke kartofler lagt i det samme jordstykke år efter år. Det rigtige tidspunkt for lægning af kartofler er fra sidst i marts og i hele april måned. Kartofler evner i modsætning i de fleste grønsager tåle frisk husdyrgødning. Tilføres den om foråret skal husdyrgødningen blandes i de øverste 10 cm jord. Vi indehaver desuden et udvalg af økologiske læggekartofler, sådan at eneste økologibevidste også kan dyrke sine egne kartofler.

 

Læggekartofler af egnet kvalitet, er fundamentet for, at opnå nyopgravede kartofler, som er en godt. Du kan opnå sættekartofler i en hel del forskellige sorter, tilsvarende alle har hver deres smag og konsistens. Derefter vil du tilføre mange NPK – gødning, f. eks. 6-2-6, som strøes ud på jorden plus derefter indarbejdes delagtig en kultivator.

 

Alligevel vi kommer nok ikke uden ifald, at der findes en vis estime i at konstituere blandt de grundlæggende, der kan grave nye kartofler op lige rundt månedsskiftet maj/juni. Alle de tidlige kartoffelsorter kan med fordel dækkes med fiberdug og/eller plastik. Plastikken kan fjernes, når kartoffelplanterne er ca. 5 cm eller hurtigst muligt efter, at spirerne er kommet frem – alligevel kun hvis der er meget sollys på.

 

Forspires indendørs fra februar til midten af ​​april i en hulbakke have begreb om ca. 20°C eller fra begyndelsen af og til ​​april til maj i drivhus. Det er dejligt i den hensigt at spise egne friskopgravede kartofler fra haven, og det bliver slet ikke så svært at dyrke dem. Køb nogle af de gængse sorter og følg nedenstående anvisninger, så er du gavnligt på vej.

Solist er mange meget tidlig og hurtig sort ligesom er bedst tilsvarende nye kartofler da den hurtigt bliver stor.

Gala findes en sort, ligesom kan lave nogen små runde knolde, når den lægges tæt. Kan super gemmes til succederende brug. Knoldene indehar en meget chamois farve. Kan afbenyttes til både skrællekartoffel og små hurtige på panden. Mange meget velsmagende dansk sort, som giver mange gule knolde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *