Nyt badeværelse i Nordjylland og Thy: Se priser og få 5 tips til budgettet

Måske går du i disse vintermåneder med drømmen om et nyt badeværelse – især et med gulvvarme. Men renoveringen af badeværelset er som bekendt ikke gratis, og måske har du ikke nok friværdi i huset til at der er plads til et nyt badeværelse. Heldigvis er der fem måder, hvorpå du kan spare på renoveringen. Læs desuden om priserne på et nyt badeværelse her.

Hvad koster et nyt badeværelse i Nordjylland og Thy?

Først og fremmest giver det mening at klargøre, hvad et nyt badeværelse i Nordjylland og Thy koster. Det er naturligvis ikke muligt at give et præcist bud, fordi det afhænger af mange forskellige faktorer, men vi kan komme med et estimat:

  • Hvis badeværelset blot skal have et ‘ansigtsløft’ (dvs. renovering hvor man ikke går ind og piller ved VVS-installationen men f.eks. får nye klinker): mellem 2.000-8.000 DKK per kvadratmeter
  • Hvis badeværelset skal have en komplet renovering af et eksisterende badeværelse (dvs. renovering af VVS og eventuelt udstyr som WC og håndvask): mellem 6.000-15.000 DKK per kvadratmeter

Du kan se mere om priserne på badeværelse i Nordjylland samt en oversigt over håndværkerfirmaer på Badevaerelsepriser.dk her.

Fordelen ved, at man bor i Nordjylland er, at timelønnen er markant lavere i forhold til for eksempel en håndværker i København. Og fordi aflønning af håndværkeren primært udgør prisen på byggeopgaven, er et nyt badeværelse i Nordjylland typisk markant billigere i forhold til København.

Andre faktorer der afgør prisen på et nyt badeværelse:

  • Tæt på bryggers: etablerer du badeværelset i et eksisterende værelse, som er tæt på bryggerset, er det typisk markant billigere, fordi der ikke skal trækkes rør, som derfor gør VVS-arbejdet markant mindre omfattende.
  • Arbejdstimer eller totalentreprise: totalentreprise er den dyre løsning men typisk også den nemme. Hvis du bestiller tilbud på totalentreprise fra håndværkerfirmaet (dvs. at firmaet står for hele projektet, inklusiv indkøb af materialer og styring af opgaven), er det markant dyrere, end hvis du blot bestiller arbejdstimerne fra håndværkeren. Det kræver til gengæld også, at du står for indkøb af materialer, og at du styrer hele projektet. Men måske er det besværet værd, når der er mulighed for at spare op mod 100.000 DKK.

Hvordan sparer man på det nye badeværelse?

Der er flere måder, hvorpå man kan spare på det nye badeværelse:

Lav noget af arbejdet selv

Eftersom aflønning af håndværkeren udgør den største udgift renoveringen af badeværelset, er der mange penge at spare, hvis du selv laver noget af arbejdet. For eksempel giver det god mening selv at lægge fliser og badeværelsesgulv. Dette kan vi dog kun anbefale, hvis du tidligere har erfaring med lignende opgaver fra tidligere.

Der er desuden begrænsninger for, hvad du selv kan lave. For eksempel må du ikke selv lave VVS- og elarbejde, da det skal udføres af en autoriseret VVS-arbejder eller elektriker. Du kan se hele oversigten over, hvad du selv må lave på Bygningsreglementet.dk.

Bestil tilbud på arbejdstimer fremfor totalentreprise

Det er noget mere besværligt, men hvis du virkelig gerne vil spare penge på renoveringen, kan det anbefales at bestille tilbud på arbejdstimer fremfor totalentreprise. På den måde kan du faktisk spare op mod 100.000 DKK. Det kræver dog, at du selv står for indkøb af materiale og står for koordineringen af hele arbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *