Kunst i Thy

Kort om Thy

Thy ligger i Nordvestjylland, og rummer cirka 43.000 indbyggere, og er en del af Thisted Kommune. Thy var engang en ø, men er vokset sammen med Vendsyssel, som er en anden stor ø. På Thy ligger danmark første nationalpark, som kaldes, Nationalpark Thy.

Hvorfor er kunst så vigtig?

Man kan sige, at det er en individuelt smagssag, om man kan lide at se kunst eller ej. Nogle byer har meget kunst at byde på, hvor Thy er én af dem. Men hvad er det, kunst kan? Hvorfor er det egentlig så vigtigt for en by, at have kunst og rig kultur på indholdslisten? – Kunst er jo en formidabel attraktion, som gør byen rigere på besøg, trivsel og åndelig vækst. Du kan besøge iftkunst.dk.

Når vi kigger på kunst, har vi en fælles interesse for det ukendte og for at blive inspireret, og det er, uanset om man er mand eller kvinde, uanset hvilken alder man har, hvilken etnisk identitet og job man har. Meget kunst skaber samtaler, glæde og er et ideel sted, hvor man kan samles.

Det kan man se af kunst i Thy

Der findes faktisk en del kunst at se i Thy. Der er både kunst, hvis du er til galleri, keramik, glaskunst, brugskunst eller noget med tekstil. Nedenstående attaktrioner, bør du besøge, hvis du er kunst-interesseret.

Galleri Friis

Hvis du er til kunst i form af smukke, unikke eller specielle galleri-udstilling, så bør du besøge Galleri Friis. Det er beliggende på Gudnæsvej 3, Villerslev. Det er en stort galleri, hvor der udstilles forskellige udstillinger med værker, af minimum 10 forskellige kunstnere. Derudover er der også et udvalg af gaveartikler, souvenirs og smykker, du kan købe.

Gården Klitmøller

Hvis du er til brugskunst og lys, så er dette også et besøg værd. Det er en hyggelig gård, som har eksisteret siden 1993, på Kalles mark 2, Klitmøller. Her kan du forkæle sig selv, med en masse forskellige brugskunst. Heriblandt støber de deres egne, miljøvenlige lys. Du finder også keramik, kunsthåndværk, galleri og diverse stensliberi, hvis du er til sådan noget.

Skulpturhaven Thy

Elsker du skulpturer, så er dette stedet! I skulpturhaven finder du nemlig over 200 skulpturer, som er placeret både ude og inde. Det ligger i Hvidbjerggårdsvej 5, Svankjær. Du finder skulpturer fra både kendte kunstnere, men også nogle ukendte, og hvis du er interesseret i en af dem, kan du også købe en af dem. Her finder du skulpturer, der er smukke, flotte, dystre, imponerende og spændende, på én og samme tid.

Svanebro

På adressen Vesterhavsgade 129, Vorupør, finder du Svanebro. Her finder du brugskunst, men også bolchekogeri. Her kan du altså købe bolcher, som er fremstillet på gammeldags maner, af rene naturprodukter. Du kan endda lave din egen slikkepind, efter aftale med stedet. Desuden kan du også finde et varieret udvalg af brugskunst, smykker, natursæbe og lys.

Uanset om du er til den ene form for kunst eller anden, så er der en masse at opleve i Thy, næste gang du kommer forbi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *