Hvordan finder du det billigste forbrugslån?

Indimellem har man bare brug for at låne hurtige penge. Måske mangler du penge til en ny telefon eller en bærbar computer til studiet. Måske vil du blot give din familie en ekstra ferie eller forkæle dem på anden måde. Uanset hvad du vil, kan det være lidt af en jungle for den almindelige forbruger at finde frem til det billigste forbrugslån.

Find de billige forbrugslån

Bankerne har ikke længere patent på billige forbrugslån. I dag kan du låne penge hos alle typer lånudbydere fra foreninger til private virksomheder og udenlandske banker, som har budt ind på lånemarkedet i Danmark. Men kan det overhovedet lade sig gøre at finde et forholdsvist billigt lån med hurtig udbetaling? Til det er svaret ja, men det kræver, at du investerer en smule tid til at lave lidt research først. Der findes forskellige typer lån, hvor udbetalingen sker forholdsvis hurtigt. De kendteste er de såkaldte kviklån. Disse kaldes også minilån eller hurtiglån. Et kviklån er et forbrugslån, hvor der er hurtig ekspedition. Når du optager et kviklån, kommer pengene typisk ind på din konto 1-2 dage efter, du har lavet en ansøgning. Du skal ikke opfylde mange krav for at kunne få et hurtigt lån. Ofte kan du nøjes med at have et NemID, som dokumentation, og du skal ikke stille kaution i form af hus eller formue. Der er dog nogle få krav, du skal kunne opfylde. Blandt andet skal du være fyldt 18 år, have fast bopæl i Danmark, have en form for fast indkomst og du må ikke være registreret som dårlig betaler. Du skal dog være opmærksom på, at du ved denne type lån med hurtig udbetaling, sjældent har mulighed for at låne store beløb. Hvis du skal have et højt forbrugslån, for eksempel til at købe ny bil for, er det ikke et kviklån, du skal have.

Hvad skal du holde øje med, når du vil låne penge?

Der er, som sagt, rigtig mange billige lån med hurtig udbetaling. Er du usikker på, hvad du skal holde øje med, når du vil låne penge, så kan du med fordel benytte dig af en af de mange låneguides eller lånoversigter, der findes på nettet. En låneoversigt er, som ordet siger, en oversigt over forskellige former for lån. Ved du allerede, at du er interesseret i et lån med hurtig udbetaling, søger du specifikt på dette på den respektive guide. Du kan på samme måde søge billige lån eller på lån i en specifik størrelsesorden. På lånoversigten har du mulighed for at sammenligne forskellige parametre og selv vælge dit lån. Du kan for eksempel sammenligne størrelsen på de lån, der udbydes. Du kan også kigge på lånets løbetid, altså hvor mange måneder du skal bruge på at betale lånet tilbage. Den vigtigste rettesnor, når du skal låne penge, er dog ÅOP (årlige omkostninger i procent). ÅOP er den reelle pris du skal betale for et lån hvert år. ÅOP inkluderer renter, diverse gebyrer og lånets stiftelsesomkostninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *