Find ud af, hvem du skal stemme på til folketingsvalget

Der er blevet udskrevet valg i Danmark, og derfor er det snart tid til at stemme. Til folketingsvalget bliver det afgjort, hvem der skal sidde i Folketinget. Det er bestemt ikke ligegyldigt, da det er Folketinget, der, sammen med regeringen, har den lovgivende magt i Danmark.

I Danmark er der plads til 179 medlemmer i Folketinget. 175 af dem bliver valgt i Danmark. Derudover bliver der valgt to på Færøerne og to på Grønland. Hvis du ikke ved, hvem du skal vælge, kan du med fordel læse mere om folketingskandidaterne her.

Bliv klogere ved at læse politiske blogs

Inden du sætter dit kryds, er det naturligvis en god idé at høre, hvad de enkelte politikere selv hævder, at de står for. Men derudover er det også en god idé at læse politiske blogs og andre politiske artikler. Her vil politikernes holdning ofte blive holdt op imod deres handling.

For eksempel kan det være, at en politiker lover flere penge til sundhedsvæsenet. Men hvis man kan se, at politikeren aldrig har sørget for en større del af fordelingskagen til sundhedsvæsnet, er det måske bedre at sætte sit kryds et andet sted.

Derfor er det altid en god idé at læse uafhængige blogs, artikler og lignende. Ofte kan det være med til at give et mere retvisende billede af den enkelte politiker.

Find ud af, hvad der er vigtigst for dig

Alle partier og politikere har deres kernesager. Det er områder, som de sætter mest fokus på, da de mener, at disse områder er de vigtigste for Danmarks trivsel som land.

Når du sætter dit kryds, bør du derfor være sikker på, at politikerens eller partiets kernesager matcher dine egne værdier. Det handler ikke om, hvad du personligt har brug for, men derimod hvad du mener Danmark som nation har brug for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *