3 tips til at få mere dagslys ind i boligen

Vi er – ligesom planter – afhængige af lys – og det er faktisk lige netop derfor, at vi bør indrette vores hjem således, at vi får mest muligt lys ind hele året rundt. Men hvordan sikrer man sig lige det? Vi har her samlet vores 3 bedste tips til, hvordan du kan få mere dagslys ind i din bolig.

Hold dig til de lyse farver

Et mørkt gulv eller mørke vægge kan skabe hygge, men hvis du gerne vil udnytte dagslyset, bør du holde dig til de lyse toner på vægge og gulve. Lyse farver reflekterer nemlig lyset og trækker lyset længere ind i rummet, hvorimod mørke farver i stedet absorberer lyset og får rummet til at virke mindre. Det er især vigtigt, hvis du bor et sted, hvor rummene er meget små og vinduerne også begrænser sollyset i at komme ind.

Det betyder dog ikke at du KUN skal holde dig til lyse farver og materialer. Du kan sagtens fremhæve møbler som f.eks. en sofa eller et vitrineskab med en mørk eller stærk farve. Det skaber nemlig en fin kontrast til lyset, og det kan endda give en fornemmelse af mere plads i rummet.’

Hold vindueskarmen fri

Mange begår den fejl, at de har vindueskarmen fyldt med både blomster, vaser og andre nipsgenstande. Vinduet er her, hvor lyset kommer ind, så det er vigtigt, at vindueskarmen ikke er proppet med ting – ellers kan lyset simpelthen ikke komme ind. Det er en god idé at finde alternative steder til f.eks. planter. Du kan f.eks. hænge dem op i stedet for. Hvis du gerne vil have lidt stående i vindueskarmen, kan det være en god idé at vælge vaser af glas, som kan reflektere lyset.

Fjern udendørs forhindringer

Det er ikke altid at det er indretningen indenfor, der forhindrer sollyset i at finde vejen ind. Nogle gange handler det også om indretningen udenfor vinduerne. Det kan f.eks. være at der er en meget mærk terrasse ude foran stuen, som absorberer alt lyset. Her kan det være en idé at male terrassen i en lysere farve (hvis det er træ) eller lægge nogle lysere fliser. Ofte er det også f.eks. træer og buske, der forhindrer solen i at komme indenfor. Her kan det være en god idé at klippe hække ned og fælde træer for at få mest muligt dagslys ind i boligen. Her er det altid bedst at få hjælp af en professionel, f.eks. Brian Stølegaard, som tilbyder hækklipning og træfældning i Kolding og omegn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *