Få en spiselig have

En have kan bruges til mange ting. Den kan bruges til leg, til afslapning eller til at udfolde sin kreativitet med blomster og planter.
Haven kan dog også bruges som et skridt på vejen til at blive selvforsynende. De færreste når til et punkt, hvor de kan forsyne sig selv 100%, men selvom man ikke kan det, er det stadig sjovt at lave mad med ingredienser hentet i haven.
Her er nogle gode tips til, hvordan man får en spiselig have.

Plant frugttræer

Har man en stor have, er det en god idé at fylde den ud med træer, så den ikke kommer til at virke tom.
Der findes flere forskellige typer frugttræer, der er velegnede til at plante i sin have. Det kan være kirsebærtræer, æbletræer, pæretræer eller blommetræer.
Et frugttræ kan være en stor investering, men de giver til gengæld godt på den lange bane. Find f.eks. tilbud på kirsebærtræer til din have, hvis du gerne vil spare lidt penge.

Dyrk dine egne grøntsager

Det er hyggeligt at dyrke frugter og bær i haven, men hvis man skal have ingredienser til et helt måltid, må man også dyrke nogle grøntsager.
Grøntsager som gulerødder, salat, ærter og radiser er nemme at dyrke i haven. Andre grøntsager, såsom tomater, agurker og peberfrugter, klarer sig bedst i et drivhus.
Du kan også dyrke dine egne krydderurter som du kan bruge til at pifte dine retter op med. Der findes forskellige slags, både til drivhuset, til haven og nogle, der kan plantes hvor som helst. Vil du have flere tips, som særligt passer til modne mennesker? Læs mere hos Ageforce.

Hold høns i haven

En anden måde at få noget spiseligt ind i sin have er at holde høns. Når man har en hønsegård, har man direkte adgang til friske æg hver dag. Hvis man har lyst, kan man også slagte en høne engang i mellem, men man kan også sagtens nøjes med at have dem for æggenes skyld.
At have høns kræver selvfølgelig, at man har tid til og mulighed for at passe dem, så man må overveje, om det er det rette valg. Det er dog også rigtig hyggeligt at have høns, og det giver liv til ens have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *