Du skal overveje at blive medlem af en A-kasse

Vi lever i en tid med stor økonomisk usikkerhed. I sådan en tid er det fornuftigt at kigge sin økonomi igennem, og tjekke om alt er som det skal være, hvis man skulle komme i en situation hvor man bliver arbejdsløs.

I gode tider tænker mange ikke over at der en risiko for at få en fyreseddel. Faktisk er det ofte først når man er blevet opsagt, at virkeligheden går op for en, men da er det for sent, da retten til dagpenge skal optjenes over tid.

Derfor skal du være medlem af en A-kasse

Det er helt frivilligt om man ønsker at have et medlemskab i en af de danske a kasser. Grunde til at vi anbefaler det, det skyldes simpelthen at det er en forsikring imod at du går hen og bliver fyret. Er man ikke medlem af en A-kasse, så står rigtig mange danskere til at modtage nul kroner.

Mange danskere tænker at de altid kan få kontanthjælp, men dette er ikke korrekt. Faktisk kan man ikke få kontanthjælp hvis du eller din ægtefælle har en formue på mere end 10.000 kr. pr person. Det er vigtigt at understrege, at med formue der medregnes friværdi i hus, sommerhus, bil osv. så en rigtig stor gruppe mennesker kvalificerer sig ikke til kontanthjælp hvis de bliver arbejdsløse. Hvis man er kvalificeret til kontanthjælp, så kan du dog blive trukket i det beløb du får udbetalt alt efter.

Hvad får jeg i dagpenge?

Alle a-kasser udbetaler det samme beløb i dagpenge. Hvad man får udbetalt afhænger af om du er fuldtids- eller deltidsforsikret og om du helt nyuddannet eller har haft arbejde. Det højeste mulige beløb der kan udbetales brutto er 19.332 kr. om måneden, hvilket svarer til 231.864 kr. på et år.

Hvis dette beløb ikke er højt nok, så tilbyder en række A-kasser en ydelse kaldet lønsikring, hvor man mod at betale flere penge hver måned kan få forsikre sig for et højere beløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *