Bliver sølv stadigvæk brugt i dag?

Ædelmetaller er nok en af de ældste investeringer, vi kan komme i tanke om. Der er også en god grund til at det af mange kaldes for en god investering. Vi mener ikke nødvendigvis det samme, vi præsenterer blot argumenterne.

Tager vi sølv som eksempel, så er det vigtigt at vide, at sølv kan deles op ved at blive smeltet om til andre ting, og så er der en begrænset mængde af det i verden. Derudover skal man huske, at sølv bliver brugt til alle mulige ting, og der vil derfor næsten altid være efterspørgsel efter det. Det største problem er bare, at det fylder relativt meget, hvis man sammenligner det med guld, og dette gør det relativt svært at handle med. Snakker man dog om små beløb, så er det ikke noget problem. Problemet er dog blevet løst med kryptovalutaer, som mange kalder for det digitale guld (bitcoin) og digitale sølv (litecoin).

Det store spørgsmål er dog, om sølv bliver brugt til noget i dag. Bruger man det til at handle med i Danmark? Egentlig ikke. I princippet kan du godt sælge dit sølv til markedsprisen for noget andet, men så skal du finde en køber af sølv samt sælger af noget andet, hvis I skal lave en byttehandel. Du får den bedste kurs ved at sælge det til markedskursen, men hvis du smutter ned i et vekselbureau, så køber de selvfølgelig dit sølv for under markedsprisen. Det er måske derfor ikke så relevant i Danmark, men fordelen er selvfølgelig at man altid kan komme af med det. Heldigvis er det dog muligt at investere i digitalt sølv i form af CFD’er, som man kan handle på diverse platforme. Hvis du ønsker at lære mere om investeringer i ædelmetaller, så kan du tjekke https://metals.dk/ ud, hvor der findes en guide til denne form for investering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *