Sådan kommer du i gang med træningen igen efter ferien

Er du netop vendt tilbage på arbejdet igen efter en lang og dejlig ferie? Det er de færreste mennesker, der tilbringer deres ferie i det lokale fitnesscenter, og det betyder for mange, at man er kommet i rigtig dårlig form i løbet af ferien. Endvidere drikker man langt mere alkohol, end man normalt ville gøre, når man har fri, ligesom man spiser mere fed og usund mad. Vil du gerne i gang igen med træningen efter ferien, er du kommet til det helt rette sted. Her i artiklen vil du nemlig blive præsenteret for forskellige gode råd til, hvordan du lettere kan begynde at træne igen efter en lang pause.

Du må bestemt ikke starte for hårdt ud

Når man skal begynde på at træne og komme i form igen efter en lang ferie, er det først og fremmest vigtigt, at man ikke starter for hårdt ud. I stedet bør du acceptere, at det tager lang tid at komme i god form, og at det altså ikke sker lige den første dag. Der er mange, der begår fejlen med at tage to timer i fitnesscentret for derefter at løbe en tur på ti kilometer første dag efter ferien, og i så fald vil du hurtigt gå død og miste motivationen. Sørg i stedet for at begynde med at træne igen på en realistisk og rolig måde.

Følg et træningsprogram, hvis du har mistet motivationen

Der er rigtig mange, der oplever, at de har mistet motivationen efter en lang ferie. Er det tilfældet med dig, kan du med fordel begynde at følge et træningsprogram. På den måde kan du få inspiration til en masse nye og gode øvelser, og du kan for eksempel følge et styrketræningsprogram. De fleste mennesker har behov for fornyelse fra tid til anden, og er du  gået død i dine gamle træningsøvelser, kan det derfor være en idé med et træningsprogram.

Meld dig ind i en løbeklub, og mød nye mennesker

Har du svært ved at komme i gang med træningen igen efter en længere pause, kan du også med fordel melde dig ind i en løbeklub. Det kan være rigtig svært at komme ud at løbe af sig selv, men hvis du ved, at andre står og venter på dig, vil du få langt nemmere ved at komme afsted. Det smarte ved en løbeklub er desuden, at du får en helt masse socialt ud af det, da du møder nye mennesker, samtidig med at du kommer i bedre form. Har du behov for lidt ekstra motivation til at træne, er en løbeklub derfor en rigtig god idé.

Sæt nogle realistiske delmål for dig selv

Endelig kan det være en god idé at sætte sig nogle delmål, når du skal i gang med at træne igen efter en lang pause. Der er mange mennesker, for hvem delmål er en rigtig stor motivation. Her er det igen vigtigt, at du ikke sætter urealistiske mål for dig selv, men at du i stedet starter i det små. Det kan for eksempel være, at du skal kunne løbe fem kilometer uden at holde pause, eller at du skal kunne tage flere gentagelser af en bestemt øvelse inden for en bestemt periode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *