Øl fra Thy – Din lokale øl-guide

Hvis man godt kan lide øl, så skal man gøres sig den tjeneste, at smage øl fra Thy. Thy ligger i Nordvestjylland, og er en del af Thisted kommune. Der er ca. 40.000 indbyggere. Oprindeligt var Thy en ø, men på grund af vandhævning, voksede Thy sammen med Vendsyssel, og dannede sammen en stor ø. På den vestlige del af Thy, er Danmarks første nationalpark, kaldet Nationalpark Thy.

Nationalpark Thy er rammen for øllens kvalitet

Når du smager på en øl fra Thy, så kan du smage den produktion, innovation, kærlig og sjæl, bryggere har lagt i deres øl. For mange af øllerne, består af råvarer fra Nationalpark Thy.

Den første, danske og økologiske øl, kommer fra Thy, kaldet “Thy Pilsner” fra 1995, og i 2020, kunne den fejre sit 25 års jubilæum, hvor der udkom en ny udgive, bare med mere humle. Læs mere her http://maltoghumle.dk/.

Øl fra Thy

Hvis du vil smage en rigtig god og ægte øl fra Thy, så skal du kigge efter øl fra Thisted bryghus. Vi anbefaler derfor, at du smager Thy Pilsner, Thy Classic, Porse Guld, Seattle, Mrs. Brown og Limfjordsporter. Ej at forglemme Thagaard øl, som også kommer fra Thy.

Porse Guld-øllen, er en favorit på Thy, og blandet de unge, så bliver den kaldt for National-øllen på Thy. Hvis du gerne vil smage lidt af det hele, så kan du finde gaveæsker, hvor der er flere forskellige varianter af øl fra Thy i. De føres i dagligvareforretninger, såsom butikker, som Coop ejer, såsom Kvickly og Fakta. Samt Salling, som ejer Føtex, Bilka og Netto. Dagrofa, som ejer Meny og Spar, og, ikke mindst Rema1000. Her kan du se, om de har nogle forskellige øl-varianter, så du kan smage på det bedste fra Thy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *