Mangler du en cykelholder til bilen?

Et cykelstativ til bil udvider din og familiens mulighed for at bruge jeres cykler. Ved køb af en cykelholder kan i nemlig transportere flere cykler med jer. Det gælder både på bilferien, i sommerhuset eller på campingpladsen. Cykelstativet kan også bruges i hverdagen, når børnene bliver kørt i skole og selv cykler hjem eller når du skal ud med vennerne og cykle MTB efter arbejde.

Hvad skal du vide

Det er vigtigt at du overvejer dit behov og finder den cykelholder, der bedst passer til dig. Det kan være du skal bruge et cykelstativ til el-cykel, som vejer mere end almindelige cykler og derfor kræver en speciel cykelholder. Dertil kan det være et cykelstativ med vippefunktion eller som er sammenklappeligt.

Overhold reglerne for cykelstativer

Før du tager din nye cykelholder i brug, så er det vigtigt at du er opdateret på reglerne og overholder loven. Hvis du køber et nyt cykelstativ, så kan det være nødvendigt at anskaffe en 3. nummerplade. I Danmark er det nemlig ulovligt, at køre med en cykelholder, der dækker eller delvist dækker din nummerplade. Det er også vigtigt at du ikke overbelaster din bil og det er essentielt at du har styr på din bils maksimale kugletryk. Som altid bør du overholde hastighederne på vejen, men med en cykelholder på bilen, så bør du aldrig kører over 130 km/t.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *