Køb af seng – 3 gode tips

Købet af en seng er et stort valg, som du ikke bør tage let på.

Først og fremmest er det et relativt dyrt produkt. Derfor er det vigtigt, at du rammer rigtigt, når du vælger din nye seng, så du ikke ender med at bruge mange penge på et møbel, du egentlig ikke er glad for.

Herudover er sengen et vigtigt produkt. Vi tilbringer op imod 1/3 af vores liv i vores seng – Og vores søvn er altafgørende for, at vi kan fungere godt i hverdagen. Dette betyder tilsammen, at sengen for mange mennesker nok er det møbel, der har den største betydning for vores livskvalitet.

Men hvad gør du så, når du skal købe ny seng. Det kan du finde tre gode tips til, hvis du læser videre i denne artikel.

Vær opmærksom på størrelsen

Inden du for alvor indleder din jagt på den nye seng, bør du gøre op med dig selv, hvor stor den skal være.

Først og fremmest afhænger dette naturligvis af, hvor stort dit soveværelse er.

En ting som er vigtig at huske på er dog, at du jo ikke nødvendigvis behøver fylde hele soveværelset ud med sengen. Andre ting som det kan give rigtig god mening at tænke ind er møbler såsom garderobeskabe og natborde.

De tre hovedgrupper af sengestørrelse er enkeltsenge, trekvartsenge og dobbeltsenge. Enkeltsengen passer godt til singlen, trekvartsengen er den oplagte løsning for parret i den lille lejlighed, og dobbeltsengen er til parret med masser af plads.

Den mest almindelige dobbeltstørrelse er nok 180×200 cm. Hvis du søger hjælp til at finde sådan en seng, kan du eksempelvis læse mere på dette link.

Kend til sengetyperne

I Danmark er der tre typer af senge, som er de klart mest populære. Det drejer sig om kontinentalsengene, boxmadrasserne og elevationssengene.

En kontinentalseng er en seng, som består af både en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Hermed har denne sengetype mulighed for at yder en relativt avanceret støtte og komfort. Dette betaler du naturligvis ekstra for ift. eksempelvis en boxmadras.

Når du finder boxmadrasser hos sengeforhandlere, følger der faktisk typisk en topmadras med i handlen. Således er forskellen på en boxmadras og en kontinentalseng, at boxmadrassen ikke har en springmadras. Dette gør boxmadrassen til en simplere løsning, som derfor også ofte kan findes til en billigere pris.

Sidst men ikke mindst har vi elevationssengen. En elevationsseng er en seng, som kan hæves og sænkes. Den kommer med en motor, som du typisk kan styre via fjernbetjening og/eller app. En elevationsseng kan være en nødvendigvis investering for dig, der døjer med specifikke problemer – såsom rygproblemer – da elevationsfunktionen gør det nemmere at finde den korrekte liggestilling. Ydermere kan den bringe lidt ekstra glæde, hvis du godt kan lide at sidde oprejst i sengen, når du eksempelvis læser eller ser TV.

Undersøg markedet

Sidst men ikke mindst bør du undersøge markedet for senge grundigt, inden du beslutter dig for dit køb. En seng er en stor investering, og derfor kan du ofte få meget mere for pengene, hvis du er en opmærksom forbruger.

En ting du i særdeleshed bør gøre i denne forbindelse er at holde øje med sengeforhandlernes tilbudssektioner. Senge er nemlig en produktgruppe, hvor der ofte er gode tilbud at hente.

Ydermere er det værd at bemærke, at du ikke bør være så nervøs for at købe seng online. Nogen har måske den betænkelighed, at det da må være en dårlig idé at købe seng online, da man så ikke kan prøve den før man har den i hjemmet. Hertil er det dog værd at bemærke at mange webshops tilbyder fantastiske muligheder for returnering, hvis du ikke er tilfreds med din seng.

Således ser vi ofte, at du har op mod 100 dages prøveperiode hos online sengeforhandlerne. Dette betyder faktisk i sidste ende, at du har mulighed for virkelig at gennemteste dit produkt, inden du træffer den endelige beslutning omkring, hvorvidt du vil beholde den. Dette er en stor fordel, da det tager lang tid for kroppen at vænne sig til en ny seng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *