Hvad er passiv indkomst egentlig?

Alle taler om det, men ingen ved det rigtig. Passiv indkomst har været på manges læber længe, men ofte er det noget, som bliver misforstået. Det er ikke blot at læne sig tilbage og se pengene strømme ind på kontoen, for det kræver som oftest lidt forarbejde. Hvis du er bare en lille smule fascineret af konceptet, så læs med her. 

Hvad kræver det?

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at passiv indkomst i sig selv ikke kan blive dit job, medmindre du i forvejen har penge og tid, som du kan investere. Derfor begynder mange også at tjene passiv indkomst ved siden af deres job, fordi de er sikre på, at de får en indkomst ved siden af. Derfor er der også forskel på, hvilken form for passiv indkomst man kan tjene ind, alt efter om man har tid eller penge.

Investering 

Har du en gammel opsparing, som egentlig bare sidder og venter på at blive brugt? Mange vælger investering som sin primære passive indkomst, fordi det ikke kun er business-mænd i jakkesæt, som kan finde ud af at investere. Selv den almindelige dansker uden den helt store forståelse for aktiemarkedet kan begynde at investere. Et sted at starte kunne være ETF’er, som betyder børshandlede fonde. Hvad indebærer det så egentlig? ETF’er er attraktive, fordi det er simpelt, der er lave gebyrer og stor transparens, da du på børsen hele tiden kan følge med i, hvordan prisen ændres. En ting er i hvert fald sikkert: Selv om investering kan virke som en uoverskuelig verden, er det nemt, når man først er kommet i gang. i Så hav tålmodigheden og lær mere om investering og ETF’er.

Lej din bolig ud

Har du ikke så mange penge, men i stedet meget tid, kan det være en god idé at prøve at leje din bolig ud. I dag fravælger mange danskere og folk fra udlandet hoteller for i stedet at bo i andres boliger, da det ofte er billigere og giver følelsen af, at man bor hjemme. For dig som udlejer kræver det, at du i løbet af den periode kan bo et andet sted, men ellers er forberedelsen simpel. Du bruger lidt tid på at gøre rent, inden gæsterne overnatter og så er der oprydningen bagefter. Så ud over forberedelsen, er det faktisk en nem og billig måde at få tjent lidt penge ved siden af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *