Guide: sådan finder du hurtigt og effektivt din nye medarbejder

Ansættelsesmarkedet er stort og forvirrende. Der er mange forskellige ting, man skal tage stilling til, når man skal ansætte en ny medarbejder. Det første, du f.eks. skal tage stilling til, er, hvad du søger i en medarbejder. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du hurtigt og effektivt finder din nye medarbejder. 

Lav et præcist stillingsopslag

Noget af det første du skal gøre, hvis du ønsker at finde en ny medarbejder, er, at lave et stillingsopslag. Det er yderst vigtigt, at dit stillingsopslag er præcist. Du skal blandt andet oplyse, hvad du søger i en medarbejder, hvordan arbejdstiderne ligger, og hvad lønnen er. Præciserer du ikke dit stillingsopslag, kan du risikere at få alt for mange ukvalificerede ansøgning. Eller endnu værre: du kan risikere, at ingen søger, fordi stillingen er uklar! Det er altså enormt vigtigt, at du laver et præcist stillingsopslag. Det er bedre at fortælle for meget om stillingen end for lidt. På denne måde ved ansøgeren helt præcist, hvad jobbet går ud på. 

Inviter kun mulige kandidater til jobsamtale

En anden ting du skal gøre, hvis du ønsker at gøre ansættelsesperioden hurtig og effektiv, er kun at invitere mulige kandidater til samtale. Er du i tvivl om, om personen kvalificerer sig til jobbet, skal du ikke invitere til jobsamtale. Dette er spild af tid for både dig og den eventuelle kandidat. Som kandidat ønsker man selvfølgelig at få jobbet, og der kan derfor opstå falske forhåbninger, hvis ikke man er en helt reel kandidat til jobbet. Gør din rekruttering kort og let ved kun at invitere mulige kandidater til en opfølgende jobsamtale. 

Cv’et er ikke alt

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det vigtigt at huske, at cv’et ikke er alt. Man kan sagtens have et flot cv uden at passe til det reelle job! Det er derfor vigtigt, at du ikke blot vurderer kandidater ud fra deres cv. Ligesom du ikke skal vælge en kandidat ud fra cv’et, skal du heller ikke vælge en kandidat fra ud fra cv’et. Den rigtige kandidat til jobbet kan sagtens have et kort cv! Det absolut vigtigste er, at kandidaten viser interesse for jobbet og kan passe ind på arbejdspladsen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *