Gør din bolig vinter klar med frisk maling

Klare vinterfarver – malingen er nøglen

De smukke vinterdage, når solen springer frem og fortrænger skyerne. Dage med sne på markerne og en frostklar horisont, det er de dage der minder os om, at det ikke kun er forår og sommer der er smuk, og de viser os en palet af farver, der nok er mere subtile, men som også er meget elegante. Med forår tænker vi også forårsrengøring, og tid til at overhale hjemmet, give det en frisk omgang. Og selvom dette naturligvis er en god idé, så er det også rigtig fint at gøre når det er vinter, for dermed også at tage inspiration fra vinterens palet af farver. Læs nærmere her om at bruge vinteren som tidspunkt til at få malet hjemmet.

Gør klar til solen

I stedet for at vente på, at solen og foråret har fået tag på vinterens mørke, så brug i stedet den lyst til fornyelse, som flere måneders vintermørke har foranlediget, til at få givet et frisk lag maling og en genoplivet indretning af hjemmet. Vi har en tendens til at overse vores vægge, og det er meget sjældent at folk rent faktisk maler deres hjem, udover når et teenage-barn gerne vil have en særlig farve på sit værelse. Vi maler typisk kun når vi flytter ind eller flytter ud af en bolig, og det er rigtig synd. Vinterens klare grå-hvide farveskema er den perfekte inspiration til vores vægge, der jo ifølge de fleste menneskers smag også skal befinde sig omkring det hvide eller knækkede hvide. De modigere af os vælger en lys grå eller cremefarve, men de færreste går helt over i en klassisk farve som rød eller grøn. 

Ryd op og ryd ud

Her i en corona-tid er der måske også ekstra tid til rådighed i hjemmet, og dermed også tid til at tage stilling til hvad der egentlig har udtjent sin tid. Måske er der også simpelthen for mange ting? Hvis man ikke er meget obs på det, så har ting og sager det med at akkumuleres, og det tynger ned i et hus eller en lejlighed. Så tag forskud på foråret, og få gjort hovedrent og ryddet ud i alt det unødvendige. Og sæt trumf på, og få kontaktet en professionel maler, der kan komme og friske hele hjemmet op, med en ny og gnistrende smuk farve. Det er meget bedre end at prøve at male selv, hvilket for de fleste ender i en sur tjans, der tager længere tid end forventet, og ikke fører til et særligt pænt resultat. Rigtig mange opgiver sågar at blive helt færdig, fordi hverdagen pludselig banker på. En hyret maler stopper dog ikke før opgaven er færdig, så det er meget bedre i det lange løb. En professionel malermester kan også hjælpe dig med at tage stilling til hvilke farver vil gå godt sammen i de forskellige værelser. Måske skal det være den samme farve overalt, men måske ikke. Det har også noget med dine gulve og lofte at gøre. Det er godt at få råd udefra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *