God teknik er god stil

Når man skal til køreprøve skal man have styr på en helt masse forskellige ting. Det er vigtigt at man holder tungen lige i munden med det hele, for der er meget at huske. Du kommer helt sikkert til at skulle sige noget om bilens teknik i starten af din prøve, det er der mange der glemmer at tænke på inden. Derfor er det vigtigt at du får helt styr på teknikken fra starten, sådan at du er klar til at koncentrere dig, når du skal ud og køre. Her kan du læse om de vigtigste ting, du skal huske om en bils teknik. Det er nemlig vigtigt at der er god teknik til køreprøven.

Hvor er den?

Bilens teknik sidder mange steder, men den er altid skjult, fordi bilens skrog beskytter den. Derfor kan den være svær at finde nogle gange. Det vigtigste du skal vide her, er hvordan du åbner kølerhjelmen. Man skulle tro at det var lige til, men i virkeligheden sidder der et håndtag skråt ned til venstre for rattet, som man skal hive i for at åbne kølerhjælmen. Det er enormt vigtigt at huske at det sidder der, for ellers kan du være færdig før du er kommet i gang. Hvis ud ellers synes at teknik er spændende, kan du klikke ind på boligteknik.dk. Her kan du læse mange spændende nyheder om teknik. Det er generelt en god ide at vide noget om teknikken i mange ting, ikke bare biler. Det er god almen viden du kan finde her, så det kan varmt anbefales.

De vitale tanke

Når du så har åbnet for kølerhjelmen, venter den rigtige udfordring. Under den ligger nemlig en række af tanke, som er fyldt med væsker, som er vigtige for at motoren kan køre. Motoren ligger der også, men den skal du heldigvis ikke pille ved. Det første du skal gøre når du åbner kølerhjelmen, er at sikre dig at der ikke ligger snavs og olie ud over de hele. Det betyder at alt nok er som det skal være. Derefter kan du begynde at tjekke om olie, bremsevæske, kølervæske og sprinklervæske er fyldt på i de rigtige mængder. De fleste af tankene har markører der viser hvor meget væske der mindst eller maximalt skal være. Der er også nogle af tankene, der skal aflæses på andre måder, fx olien, som måles ved at trække oliepinden op, tørre den af, og dyppe den i olien igen. På den måde kan du se om olien er over eller under hvad den skal være. Der er altså mange ting at huske på, når man er helt ny i trafikken.

Anden teknik

Der er også mange andre dele af teknikken, som du skal huske på, for det sidder nemlig ikke alt sammen under kølerhjelmen. Der er masser af teknik som også sidder rundt omkring på bilen. Det er vigtigt at du også kan pege på den, og sige noget om den. Der er nemlig masser af teknik til køreprøven. Det skal komme som skidt fra en spædekalv, så det er bare med at komme i gang med at øve sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *