Fødevarer, du altid bør have i dit køkken

Efter en lang dag hjælper et velassorteret køkken dig med hurtigt at forberede en vidunderlig frokost. Det hjælper også at have grab-and-go morgenmad og snack muligheder ved hånden, når du vågner op og skal skynde dig ud af døren for arbejde. Fortsæt med at læse for at lære om de fødevarer, som alle altid skal have i deres køkkener. Nogle har du sandsynligvis allerede, mens andre vil du gerne føje til din liste.

Oliven på dåse

De har en lang holdbarhed, kan bruges i en række opskrifter og indeholder hjerte-sunde enumættede fedtstoffer. Vælg helt naturlige produkter uden tilsat salt. Smid dem oven på salater, bland dem i pasta, eller spis dem som en snack. Du kan spise 10 for cirka 50 kalorier. De er ideelle, når du søger noget salt, men vil have noget mere mættende end en fluffy cracker.

Bananer

De er billige, tilgængelige året rundt og tilføjer en dejlig sødme til fødevarer som smoothies og almindelig yoghurt uden at tilføje sukker. Smør lidt banannøddesmør på fuldkornsskål for en hurtig snack. Da blenderen blandes bedst i test, kan du lave smoothies med bananer og andre frugter og grøntsager. Bliver din banan brun? Til banan “is” skal du fryse den og blande den i en foodprocessor, indtil den er glat.

Honning

Det vil holde i årevis i dit skab. Ud over at være et alsidigt sødemiddel kan honning hjælpe med hovedpine, hoste og andre sygdomme. Gør dine hjemmelavede marinader og salatdressinger sødere. Selvom fuldkornsmel er tættere, holder brugen af honning i stedet for almindeligt sukker tingene bløde og fugtige. Udskift sukker med honning i opskrifter, der kræver det, og reducer bagetemperaturen med 25 grader.

Broccoli

Broccoli, på trods af folkelig tro, er afledt af den vilde sennepsplante. Landmænd opdrættede det over tid for at blive den skarpe, grønne grøntsag, vi kender i dag, og den er fyldt med næringsstoffer. Broccoli kan spises rå, men blanchering af det hurtigt i kogende vand forbedrer dets tekstur og smag. Broccoli kan også grilles, sauteres eller dampes. Som det fremgår af en gasgrill test, kan du endda spå om at spå om på grillen.

Æg

Et æg indeholder seks gram protein og kun 70 kalorier. Ifølge en undersøgelse tabte overvægtige kvinder, der spiste æg til morgenmad, dobbelt så meget vægt som dem, der spiste bagels første ting om morgenen.

Hårdkog en flok i starten af ugen til en morgenmad på farten eller snack med et stykke ost og frugt. For et ekstra proteinforøgelse skal du placere et stegt æg oven på en ris-og-grøntsagsret eller en salat. Du kan også prøve en af disse ægbaserede morgenmadsopskrifter med højt proteinindhold.

Hvidløg

Hvidløg tilføjer smag til dine fødevarer hurtigt og enkelt uden behov for dårlige fedtstoffer eller forarbejdede ingredienser. Køb forskrællede sorter til hurtig skæring i supper, gryderetter, sauter, stir-fries og marinader.

Chokolade

Mørk chokolade har stærke sygdomsbekæmpende polyfenoler og har endda været forbundet med vægttab. Det kan også bruges som en uventet tilføjelse til saucer. For at forbedre smagen af en braiseringssauce til kød, for eksempel, tilføj en firkant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *