Få hjælp til angst md psykoterapi

Angst er en følelse af bekymring, nervøsitet eller frygt, som kan være mild eller alvorlig. Det er normalt at føle sig ængstelig i visse situationer, f.eks. før en eksamen eller når man møder nye mennesker. Men hvis du føler dig ængstelig det meste af tiden, og det forstyrrer dit daglige liv, kan du have en angstlidelse.

Symptomer på angst

Der er ufattelig mange forskellige symptomer på angst, og derfor kan det være svært at præcisere, hvad årsagen er og om det er angst, da det kan være en forklædning for andre symptomer, som giver disse symptomer. Typiske symptomer på angst omfatter rastløshed, spænding eller nervøsitet, en følelse af overhængende fare eller undergang, koncentrationsbesvær, svedtendens, hjertebanken og åndenød.

Angstlidelser er det mest almindelige, mentale sundhedsproblem i hele verden ikke kun i Danmark. Angstlidelser kan forekomme i familier, men de kan også skyldes en række andre faktorer såsom gener, hjernekemi, personlighed og livsbegivenheder. 

Hvordan håndterer man angst?

Angstlidelser kan behandles med medicin, terapi eller en kombination af de to. Den mest almindelige form for terapi for angstlidelser er kognitiv adfærdsterapi eller psykoterapi, som hjælper dig med at ændre den måde, du tænker om og reagerer på din angst. Dette kan gøres enten i individuel terapi eller i en gruppe.

Hvis du leder efter psykoterapi københavn eller omegn, så kan vi anbefale Eskil Holten. Eskil er en anerkendt psykoterapeut med mange års erfaring indenfor faget. Han kan håndtere diagnoser såsom angst, men han kan også håndtere parproblemer, læs mere på denne her side, hvis det er aktuelt for dig.

Angst for angsten

Angst er desværre tabubelagt for mange. Der er ofte en stor frygt og skam forbundet med angstlidelser. Det kan gøre det svært at søge hjælp, men det er vigtigt at huske, at angstlidelser kan behandles. Hvis du tror, at du måske har en angstlidelse, er det første skridt at gå til din praktiserende læge. Han eller hun kan derefter henvise dig videre til en specialist, hvis nødvendigt.

Angst kan få dig til at føle dig meget alene, men du er ikke den eneste, der oplever det. I Danmark lider en stor del af befolkningen af en angstlidelse på et eller andet tidspunkt i deres liv. Nogle værre end andre.

Desværre er det sådan, at man også kan få angst for selve angsten. Man husker tilbage på sit sidste angstanfald, hvor ubehagelig og frygteligt det var. Den oplevelse har man ikke lyst til at skulle igennem igen, hvilket vil gør, at man kan få angst for selve angsten. Det er en ond cirkel, som man ofte har brug for professionel hjælp til for at komme ud af den onde cirkel igen. Og det er hér, at du skal søge om hjælp. For hvis man ikke håndtere sin nuværende angst, så kan det provokere til mere angst med tiden.

Mental wellness er afgørende

Ingen er fritaget for psykisk sygdom, ikke engang berømtheder eller politikere. I de seneste år har vi set en stigning i antallet af mennesker, der taler åbent om deres psykiske problemer. Det er en god ting, fordi det fjerner den stigmatisering, der omgiver psykiske sygdomme og gør det lettere for andre at søge hjælp.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *