Derfor skal du vælge en elektrisk tandbørste

Der figurerer stadig en debat, nå det handler om at pleje og passe sine tænder. Den handler om, hvorvidt det er bedst at børste tænder med en elektrisk tandbørste eller en ganske traditionel. Og svaret er faktisk ikke så lige til, som man måske skulle tro. For undersøgelser viser, at man faktisk kan børste tænderne fint rent med begge del – og at det stadig vil være nødvendigt at supplere med tandtråd, uanset om man vælger en elektrisk eller almindelig tandbørste.

Der er dog alligevel nogle fordele, som taler for den elektriske udgave, forklarer vores tandlæge i Randers.

Derfor kan det være en god idé at børste med en elektrisk tandbørste

Når man børster med en elektrisk model, kan man opnå flere fordele kontra ved en almindelig tandbørste. Overordnet set er den væsentligste forskel, at den elektriske udgave er mere dybdegående. Den fjerner mere plak og rengør bedre – hvilket vel er hele formålet.

Men derudover kan den elektriske tandbørste også bidrage med andre ting. F.eks. kan mange elektriske tandbørste advare ved for hård børstning. Enten ved at have en diode, som lyser op, eller ved at gå ned på et lavere antal rotationer, hvilket indikerer, at man børster for hårdt mod sine tænder og sit tandkød. Og lige netop tandkødet er det, som vi skal passe godt på i denne forbindelse. Børster du det væk, blotter du nemlig dine tandhalse – og tandkødet vokser altså IKKE tilbage igen.

Dertil har mange elektriske tandbørster en indbygget timer-funktion. Den fortæller dig, når du har børstet i 2 minutter, hvilket er den tid, der anbefales som et minimum. Mange tænker måske, at de sagtens selv kan børste i 2 minutter. Men faktum er, at mange haster sig igennem tandbørstningen, når de ikke har en timer at følge.

Og ulempen?

Der er ingen ulemper ved en elektrisk tandbørste i forhold til at børste tænderne. Her er den en fordel at have. Ulempen ved den elektriske tandbørste kontra den almindelige er dog, at den er dyrere at anskaffe og at almindelige tandbørster er bedre for miljøet. Dét sagt, så er det naturligvis stadig muligt at købe en elektrisk tandbørste til en fornuftig pris og have den i mange år.

                                                                                      

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *