Derfor er Thy et dejligt sted at bo

Thy ligger i Nordjylland, som huserer cirka 40.000 indbyggere, og er en del af Thisted kommune. Thy var oprindeligt en ø, men med tiden er Thy vokset sammen med Vensyssel. D. 22 august 2008 åbnede Danmarks første nationalpark, som ligger i Thy og hedder Nationalpark Thy. Thy er et rigtigt stort område af toppen af Danmark, hvor der er rigt på natur, vand og luft under vingerne. Der er rigtig mange fordele, ved at blive en indbygger i Thy og blive en rigtig Thy-boer.

Det er der i Thy

Thy er et stort område, og derfor er der også en masse at opleve, for en Thy-boer. Mange unge mennesker vil gerne bo på Thy, fordi de gerne vil bo tæt på naturen. Der er nemlig masser af natur at se på Thy. Udover at du kan bevæge dig på Danmarks eneste nationalpark, så er der også masser kulturelt, hvis du godt kan lide det. Der findes forskellige butikker og udstillinger, hvis du er til brugskunst, statuetter, mallerier og andet kunst, som er hjemmelavet af en ægte thy-boer.

At flytte til Thy

Hvis man gerne vil bo i et område, hvor der er masser af natur og højt til loftet, så er Thy en oplagt muligt. Thisted kommune er et forholdsvis billigt sted at bo, end hvis man skulle bo “i byen”. Men der er også langt til mange ting, hvortil det kræver en bil for at komme rundt til diverse ting. Så hvis du har udset dig et hus, og ønsker mere vejledning omkring din bolig, så kan det godt betale sig.

Råd til mere

Når man bor i Thisted kommune, kan man spare rigtig mange penge om året. En undersøgelse baseret fra 2019, viser at Thisted kommune ligger på 10. pladsen, over de billigste kommuner i Danmark. Det er for eksempel baseret ud fra kvadratmeter prisen, når du køber hus. Det vil sige, at du kan købe et hus billigere, men huslejen er altså også billigere, så du spare penge hver måned. Så kan der måske blive råd til en dyrere bil, til rejser eller andet, man godt kunne tænke sig.

Sundhedsfordele at bo uden for byen

Der er også en lang række sundhedsfordele ved ikke at bo i en storby. Luften i storbyer indeholder ozon. Ozon opstår ved høj lufttemperatur, UV-stråler, og endda udstødningsgasser fra bilerne. Mange studer påviser, at det er decideret skadeligt at indånde ozon i en lang periode. Et studie viser, at det at bo i byen i 10 år ved et højt ozon-niveau, svarede til, at man havde røget 20 cigaretter dagligt i 29 år. Vi kan altså konstatere, at det er usundt for vores lunger, at bo i storbyen i mange år. Der er dog også fordele at bo i en storby, for der er kort til alt, og man kan oftest nøjes med en cykel. Bor man på landet, især i Thy, som strækker sig over et stort område, så er der langt til alt, og derfor kan man være nødsaget til at have en bil eller to.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *