A-kasse som studerende

A-kasse som studerende

Selvom du er studerende og der er lang tid til at du skal ud på arbejdsmarkedet, så er det allerede nu, en god ide at få tilmeldt sig en a-kasse. Vigtigheden ved at tilmelde sig en a-kasse er, at du bliver økonomisk sikre ved arbejdsløshed. Det gælder også for dig, hvis du som nyuddannet ikke kommer ind på jobmarkedet i første omgang. Så har du fået opbygget din anciennitet på et år inden endt uddannelse, kan du modtage dagpenge for første ledighedsdag. 

Som studerende kan det virke af mange penge at betale kontingent til en a-kasse, derfor tilbyder mange a-kasser også gratis medlemskab mens du læser, så du kan få opbygget et års anciennitet inden du dimitterer. 

Når du som studerende leder efter den bedste a-kasse, vil det være en god ide, at sætte dig ind i hvilke brancher a-kasserne er specialiseret indenfor, samt hvilken branchen din fremtidig karriere ønskes at være indenfor. Ved at vælge en a-kasse med specialområde, vil du også kunne drage nytte af deres ekspertise indenfor præcis dit felt. Det vil også være en god ide, at du tager stilling til andre faktorer, som hvor ligger den nærmeste fysiske afdeling af a-kassen, så du kan mindske transporttid til rådighedsmøder, workshops og kurser, som oftest bliver afholdt hos a-kassen. Men det kan også være omkring, hvor stort et ønske du har til løbende rådgivning og sparring af CV og motiveret ansøgning, samt at du kan deltage i workshops og kurser. En anden faktorer der er vigtig at forholde sig til, for at finde den bedste a-kasse er, at undersøge om a-kassen har et samarbejde med en fagforening. En fagforening kan hjælpe dig juridiske ved kontraktbrud, gennemgå din ansættelseskontrakt og vejlede omkring overenskomstmæssige vilkår. Derfor er valget af a-kasse et meget individuelt spørgsmål. Så det er vigtigt at du i god tid sætter der inden i disse forhold og overvejer hvilke forventninger du har til a-kassen i forhold til den fremtidig kontingentbetaling, som du kommer til at betale, når du engang bliver færdiguddannet. Så ved at have fundet dine konkrete behov, så vil du stå meget bedre i forhold til at træffe dette valg og finde den bedste a-kasse for dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *