8 ting du kan gøre for at reducere stress

Stress er en del af livet, men det behøver ikke at tage overhånd. Her er nogle tips til, hvordan du kan bekæmpe stress.

Hvad er stress?

Stress er kroppens reaktion på en udfordring eller en truende situation. Stresshormoner sætter kroppen i alarmberedskab, så den er parat til at håndtere en trussel. Dette er en naturlig og sund reaktion, men hvis kroppen bliver ved med at producere stresshormoner i en lang periode, kan det have negative konsekvenser for helbredet.

1. Tag en pause

Når du føler dig stresset, er det vigtigt at tage et øjeblik for at slappe af. Dette kan betyde at tage et par dybe vejrtrækninger, gå en tur eller lytte til afslappende musik. 5 musiknumre og kunstnere, der får dig helt ned i gear:

  1. “Don’t Worry, Be Happy” af Bobby McFerrin
  2. “The Weight” af The Band
  3. “Here Comes the Sun” af The Beatles
  4. “Sittin’ on the Dock of the Bay” af Otis Redding
  5. “Feeling Good” af Nina Simone

2. Vær aktiv

Motion er en af ​​de bedste måder at bekæmpe stress på. At dyrke motion hjælper kroppen med at udskille stresshormoner, såsom adrenalin og cortisol.

3. Kom ud af dit eventuelle misbrug

Misbruger du stoffer eller alkohol? Og vidste du, at disse ting faktisk kan forværre stress? At komme ud af et misbrug kan have en positiv effekt på dit stressniveau.

4. Spis sundt.

En sund kost er også vigtig for at bekæmpe stress. Undgå at spise for meget sukker og fedt, og sørg for at få nok af de sunde fødevarer, såsom frugt, grøntsager og fuldkorn. 10 eksempler på sunde fødevarer:

  1. Fisk
  2. Æg
  3. Skaldyr
  4. Nødder
  5. friske frugter og grøntsager
  6. Fuldkornsprodukter
  7. magert kød
  8. Skinke
  9. Yoghurt
  10. Sojamælk

5. Sov nok.

Mange mennesker oplever stress, fordi de ikke får nok søvn. Forsøg at få 7-8 timers søvn hver nat for at føle dig frisk og udhvilet.

6. Lær at sige nej.

Mange mennesker bliver stressede, fordi de føler sig forpligtet til at gøre for meget. Lær at sige nej til de ting, du ikke har tid til, og fokuser på de ting, der er vigtige for dig.

7. Bevæg dig.

En af de bedste måder at bekæmpe stress på er at motionere regelmæssigt. Find en aktivitet, du kan lide, og gør det til en del af din daglige rutine. 5 måde at bevæge dig på:

  1. gå en tur
  2. løbe
  3. svømme
  4. cykle
  5. yoga eller pilates

8. Tal med en professionel

Hvis du føler, at du ikke kan håndtere din stress, skal du søge professionel hjælp. En psykolog eller en anden mental sundhedsprofessionel kan hjælpe dig med at finde måder at håndtere stress på.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *