Vil du gerne leje dit private sommerhus ud?

Der er i dag rigtig mange danskere, der ejer et sommerhus her i landet. Og det er et tal, der blot stiger, fordi efterspørgslen på et skønt sommerhus tager til. Flere og flere er således blevet interesserede i at eje et sommerhus, som de kan finde ro og afslapning i, i en travl hverdag.

For mange er et sommerhus således det pusterum og det frirum, som der er mange, der kan have behov for i hverdagen, og det er også den lette mulighed, der byder sig, når man trænger til at komme lidt væk hjemmefra. Det kan de fleste nemlig godt få brug for nogle gange.

Lad andre få glæde af dit sommerhus

Er det noget, som du kan nikke genkendende til? Så kan du helt sikkert ikke forestille dig en hverdag uden dit sommerhus. Men måske må du også erkende, at du ikke har tid til altid at få udnyttet dit sommerhus bedst muligt. Det betyder, at der er mage uger og weekender hvert år, hvor det står tomt – og det er tid, hvor der lige så godt var andre, der kunne få glæde af det.

Derfor kan det være, at du har overvejet at leje dit private sommerhus ud – og det er da heldigvis også muligt for dig.

Du kan få et højt bundfradrag

Læs om skat og bundfradrag på sommerhuse-fbw.dk. Der er nemlig flere ting her inden for, som det er vigtigt, at du har gjort dig bevidst om, når du vil leje dit private sommerhus ud. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med bundfradraget. Her kan du nemlig få helt op til 42.7000 kr. i 2021 i bundfradrag. Det er dog kun noget, der gælder, hvis du vælger at leje dit sommerhus ud gennem ferieboligweb.dk, gør du ikke det, vil du normalt få et bundfradrag på 11.700 kr.

Det betyder, at du ikke skal betale skat af de første 42.700 kr. af din lejeindtægt på dit sommerhus, og det vil også sige, at din beskatning af sommerhusudlejningen reduceres mærkbart.

Du står selv for dine bookinger

Fradraget får du via det online bookingsystem, hvor bookingen starter fra din egen hjemmeside på ferieboligweb.dk. Og det gemmes så efterfølgende i systemet. Du skal være opmærksom på, at du på trods af samarbejdet med ferieboligweb.dk selv skal sørge for mange af de administrative ting såsom at færdiggøre bookinger og sende lejeaftaler frem og tilbage.

Lad et bureau tage over

Du kan også lade andre tage over på det administrative arbejde og på den måde lave en aftale med et bureau, der således lejer dit sommerhus ud for dig. Det betyder, at du kan lægge en stor del af ansvaret fra dig, og dermed blot nyde den indtægt, der kommer ind – indtægten vil dog ikke være helt så høj, som hvis du havde valgt at leje sommerhuset ud uden et bureau. Bureauet tager nemlig en procentdel af betalingen, og på den måde får du ikke selv den fulde betaling på trods af, at det er dit sommerhus, der slides på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *