13 måder, hvorpå en elbil kan spare dig penge

Driftsomkostninger

 1. Lave omkostninger pr. kilometer

Med en af de mest energieffektive mellemstore eller store biler kan den koste så lidt som 7,3 pence pr. kilometer, når den oplades hjemme (kilde: Which, maj 2022). Dette varierer afhængigt af bilmodellen, så beregn din daglige kørsel for at se, om en elbil (EV) opfylder dine behov.

 1. Elbil vs. benzin

Det er billigere at køre i en elbil ifølge en undersøgelse fra Compare the Market (marts, 2022). Undersøgelsen viste, at den gennemsnitlige pris for at køre en elbil i 12 måneder er 1.264 £ sammenlignet med 1.843 £ for en benzinbil – en forskel på 579 £. Undersøgelsen analyserede omkostningerne til forsikring, brændstof og vægtafgifter.

 1. Nulskat af køretøjsafgift

Nul-emissions elbiler er nulsat for almindelig køretøjsafgift. Det betyder, at du ikke skal betale nogen køretøjsafgift på et rent elektrisk køretøj. Du kan også spare på trængselsafgifterne, da nulemissionskøretøjer i øjeblikket er fritaget.

 

Opladning

 1. Opladning i hjemmet

Opladning af en elbil i hjemmet er en af de billigste og mest bekvemme måder at oplade på. Ved at installere et opladningspunkt i hjemmet kan du også øge værdien af dit hjem.

 1. Takster uden for spidsbelastningsperioder

Du kan reducere omkostningerne ved opladning yderligere ved at få en elpris, der er udviklet specielt til elbiler. Nogle energileverandører tilbyder off-peak- eller smart off-peak-tariffer, som kan koste dig mindre, men som er mest omkostningseffektive, hvis du oplader din bil om natten.

 1. Offentlige opladningspunkter

I modsætning til konventionelle biler kan du oplade en elbil gratis ved hjælp af offentlige EV-ladestationer. Ifølge ZapMap er der over 1.000 gratis opladere alene på tværs af britiske supermarkeder. Zap-Map har kortlagt over 95 % af de tilgængelige opladere i Storbritannien. Læs her: https://www.billigladestationer.dk/ladestandere/

 

Servicering

 1. Elektromotorer er mindre komplekse

Med færre dele, der kan blive beskadiget, kan en elbil køre meget længere, før den skal serviceres. Omkostningerne er omkring halvdelen af det, du ville betale for en benzin- eller dieselbil, og nogle serviceplaner for elbiler koster mindre end 100 £ om året.

 1. Energieffektive bremser

Ved regenerativ bremsning bruges elmotoren til at bremse bilen, samtidig med at der sendes noget elektricitet tilbage til batteriet. Dette reducerer sliddet på bremseskiver og bremseklodser, hvilket betyder, at du kan bruge færre penge ved at udskifte disse sjældnere.

 

Rækkevidde og batteri

 1. Kom længere med elbiler

Du kan i øjeblikket forvente en rækkevidde på mellem 100 og 300 miles fra en fuldt opladet elbil, afhængigt af modellen. Da 95 % af alle bilture i Storbritannien er mindre end 25 miles, vil en elbil nemt kunne klare den gennemsnitlige pendling og kun have brug for opladning et par gange om ugen.

 1. Bedre batterier

Fremskridt inden for batteriteknologi og -fremstilling vil øge rækkevidden af en elbil i de kommende år og vil også bidrage til at sænke prisen på nye elbiler.

 

Økonomisk støtte

 1. Hjælp til at købe en elbil

Hvis du overvejer at lease en elbil gennem din arbejdsgiver, er der en Benefit-in-kind-sats (BIK) på 2 % fra april 2022.

 1. Rabat på opladningspunkter i hjemmet

EV-opladningspunkttilskuddet giver støtte på op til 75 % til omkostningerne ved installation af intelligente opladningspunkter til elbiler i boliger i hele Storbritannien.

Octopus Energy tilbud om opladningspunkter til hjemmet

 1. Ordning for lønnedgang for biler

Hvis din arbejdsgiver tilbyder en lønopsparingsordning for elbiler, kan dette være en mere omkostningseffektiv måde at købe en elbil på. Tjek med din arbejdsgiver for at finde ud af, om det er en mulighed for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *