Har du netop fået en kanin eller gnaver? Det skal du vide om dit nye kæledyr

Har du netop købt en kanin eller en anden form for gnaver for allerførste gang? I så fald kan det være svært at finde ud af, hvad man helt præcist skal købe til den, og hvad man egentlig bør vide om den. Der er ingen tvivl om, at det er meget populært at have enten gnavere eller kaniner derhjemme, eftersom de er utroligt bløde og nuttede dyr. Herudover er de meget forsigtige, hvorfor de især er gode at holde i børnefamilier. Her i artiklen kan du læse meget mere om, hvad du skal vide om kaniner og gnavere, og hvad du med fordel bør købe til dem.

Gnavere kræver opmærksomhed og aktivering

Der er ingen tvivl om, at gnavere kræver masser af opmærksom og aktivering. Derfor er det vigtigt, at du formår at købe det helt rette udstyr og tilbehør til dem. Det gælder eksempelvis forskelligt legetøj, og herudover er det fordelagtigt at holde dem et sted, hvor de blandt andet har mulighed for at lave masser af små gange og huler. Det gælder altså om at skabe et sted, der ligner deres naturlige habitat så meget, som det er muligt, da de på den måde får opfyldt den aktivering, som de bestemt må siges at have behov for.

Der er stor forskel på gnaveres behov

Når det kommer til gnavere, skal du desuden være særligt opmærksom på, at disse er meget forskellige. Arterne har således vidt forskellige vaner og behov, og nogle er dagsaktive, mens andre er aktive om natten. Dette har naturligvis indflydelse på, hvilket udstyr og tilbehør du bør købe til dem. Herudover er der nogle gnavere, der er flokdyr, mens andre højst sandsynligt vil begynde at slås, hvis du vælger at føre dem sammen. Det handler således om at undersøge den enkelte art, inden du går ud og investerer i en hel masse foder og tilbehør. Du kan finde et stort udvalg af foder til gnavere her på siden.

Giv dit kæledyr masser af omsorg

Du bør desuden være særligt opmærksom på, at en gnaver er et meget skrøbeligt dyr. Det betyder, at du skal passe på den, da den ikke kan lide, hvis du holder om den for hårdt eller taber den. I stedet bør du give den en masse omsorg og kærlighed, da den skal bruge kontakt for at kunne blive tam. Herudover er de som sagt meget forsigtige. Det betyder, at de bliver skræmte af høje lyde, og det bør du derfor være særligt opmærksom på, når du skal købe udstyr eller tilbehør til dit kæledyr.

Gnavere har godt af at komme ud

Du bør uden tvivl holde din gnaver eller din kanin i bur, hvorfor det er vigtigt, at du investerer i et robust og stort bur. Dog bør du huske på, at de har meget godt af at komme ud fra tid til anden, så de kan løbe rundt og få rørt sig. Dette skal naturligvis ske under opsyn, så du ikke mister dit nye kæledyr. Det er særligt kaniner, der har rigtig godt af at komme ud for at røre sig. Herudover bør du vide, at du faktisk har mulighed for at træne din kanin, så den er renlig.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *